Четвер, 28.03.2024, 16:01Вітаю Вас Гість




 

Записник дослідника

Головна » 2012 » Лютий » 8 » Радянська бувальщина Вишгорода
20:09
Радянська бувальщина Вишгорода

Після розпаду Радянського Союзу пройшло вже два десятиліття. Мало хто пам'ятає як виглядав Вишгород у кінці 80-их. Отже хотілось би навести розповіді людей про той час.



Немає, а ні супермаркетів, а ні сучасних бутіків, а ні салонів краси. У Вишгороді тоді купували харчі в "Хлібосолі", "Продовольчих товарах" (сучасний Еко-маркет), щоб придбати молоко потрібно було о 7-й ранку вистояти чергу за молоком. 



Був час коли в "Продовольчих товарах" на полицях не було нічого окрім морської капусти. 



В будинку культури "Енергетик" можна було придбати повзунки для малечі, що повсюди шустрила по місту. 





Пізніше в "Енергетикі" з'явився міні-кінотеатр, що являв собою імпортний телевізор з відеомагнітофоном де крутили іноземні фільми. 





Та все ж краще було відвідати велетенський кінотеатр "Мир". Його вбранність, сквери з фонтанами з лівого та правого боку, велетенські сходи з фонтаном-каскадом, все це вражало.

В ті часи храм Святих Бориса та Гліба ствояв у руїнах. 



А ось ресторан Вишгород, що незграбною сірою плямою розкинувся у сучаному місті зруйнований. А в ті часи досить успішно функціонував, і судячи з фотографій міг потягатися навісь із сучасними ресторанами.





Одним із найулюбленіших місць відпочинку для Вишгородців був парк розваг "Берізки". Там можна було покататися на атракціонах "електро-автомобілі", "карусель", "човники", і родзинкою всього цього було "Чортове колесо". 


Найкращим часом щоб покататися на "Чортовому колесі" була золота осінь, коли з верхньої точки відкривався неповторний вид  на кольорові барви парку, що причаївся за молодим містом, таким маленьким в порівнянні з його могутнім побратимом, Києвом. 



Для бажаючих відпочити на території парку працював невеличкий кафетерій, а для бадьорості тіла та духу можна було сходити у лазню.

Зараз парк повністю зруйнований. Всі атракціони давно знаді на металобрухт. Навіть широкі бетонні алеї парку густо поросли бур'яном, та місцеві ще й засипали їх сміттям. Єдиною згадкою про величний парк слугує одинокий електро-автомобіль, що лежить на дні глибокого яру.


Переглядів: 2986 | Додав: MrDibr | Теги: Вишгород, Радянський Союз, Вишгородський район | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Випадкова стаття
[Історії]
Перша із сіми Львівських легенд - "Ромео і Дж...
[Артефакти]
Скіфська Пектораль
[С]
Сівков - Сивков
Наше опитування
Що вас більше цікавить на сайті?
Всього відповідей: 2790
А у цей час у світ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа відвідувачів
Internet Map